KLART: Direkt upp- och nedflyttning i SHL

Det blir direkt upp- och nedflyttning till SHL. Det står klart sedan SHL gått ut med att man ställer sig bakom utredningen.

”Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra”, skriver ligan i ett pressmeddelande.

Den nyligen avslutade ensamutredningen om framtiden för svensk hockeys seriesystem landade i ett förslag som kommer att innebära direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och Hockeyallsvenskan, och även mellan Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.

Om förslaget klubbas igenom innebär det att lagen i Hockeyallsvenskan, för första gången på 30 år, kommer att kunna spela sig direkt upp i hockeyns finrum utan kvalspel mot ett SHL-lag.

Nu ser förslaget ut att bli verklighet. På torsdagen gick Svenska Hockeyligan ut med ett pressmeddelande där man berättade att samtliga SHL-klubbar står bakom utredningen.

Utdrag ur pressmeddelandet från Svenska Hockeyligan:

Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra. SHL ställer sig därför, med ovanstående motiv och strategiska ställningstaganden, bakom utredarens förslag avseende seriemodell och modell för upp- och nedflyttning mellan SHL och HA från säsongen 2020/21.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

LÄS OCKSÅ

Matchbollar för Timrå

Oskarshamn fick åter vända hem från Timrå utan seger i SHL-kvalet. Efter 4-1 i match nummer fem har Timrå därmed skaffat sig...

Lämnar Björklöven för Skellefteå

Det har pratats om "den förbjudna övergången". Att spelare går mellan konkurrenterna Björklöven och Skellefteå hör inte till vanligheterna, men nu är...

Växjö tappar tio spelare – här är hela listan

Säsongen tog slut tidigt för Växjö som fick ge sig efter 4-1 i matcher till Luleå i kvartsfinalen. Nu står det också...

Lukas Macklin nästa pusselbit i AIK

Efter en stark säsong i klubbens J20-lag belönas den lovande forwarden Lukas Macklin med en plats i AIK.– Lukas besitter en bra teknik...

Nyckelforward i kvartsfinalen – nu får han lämna

Sebastian Wännström inledde kvartsfinalserien mot Färjestad på bänken. Fortsättningen av serien blev dock roligare för HV71-forwarden som, trots insatsen, nu får lämna...