tisdag, januari 18, 2022
More

  Latest Posts

  KLART: Direkt upp- och nedflyttning i SHL

  Det blir direkt upp- och nedflyttning till SHL. Det står klart sedan SHL gått ut med att man ställer sig bakom utredningen.

  ”Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra”, skriver ligan i ett pressmeddelande.

  Den nyligen avslutade ensamutredningen om framtiden för svensk hockeys seriesystem landade i ett förslag som kommer att innebära direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och Hockeyallsvenskan, och även mellan Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.

  Om förslaget klubbas igenom innebär det att lagen i Hockeyallsvenskan, för första gången på 30 år, kommer att kunna spela sig direkt upp i hockeyns finrum utan kvalspel mot ett SHL-lag.

  Nu ser förslaget ut att bli verklighet. På torsdagen gick Svenska Hockeyligan ut med ett pressmeddelande där man berättade att samtliga SHL-klubbar står bakom utredningen.

  Utdrag ur pressmeddelandet från Svenska Hockeyligan:

  Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra. SHL ställer sig därför, med ovanstående motiv och strategiska ställningstaganden, bakom utredarens förslag avseende seriemodell och modell för upp- och nedflyttning mellan SHL och HA från säsongen 2020/21.

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.